Racing

Spännande avslutning på Race4Fun på Kinnekulle

Tävlingshelgen på Kinnekulle Ring levererade både hård racing och oväntade vändningar när Race4Fun körde sin final och RM-serien Nordic Endurance 1 (NE1) avgjorde sin näst sista deltävling. Vädret var perfekt, och det bjöds på en helg fylld av rafflande dueller och mästerskapsdramatik.

Söndagens 8-timmarsfinal i Race4Fun stod för en spännande avslutning på säsongen. Över 40 bilar stod på startlinjen och det var tight i båda klasserna.

NH Motorsport – Vinnare Race4Fun Klass 2 och Mästare 8H Cup.

I Klass 2 8H Cup blev det en hård kamp mellan MEJK Racing från Nässjö, som körde sin Renault Clio, och NH Motorsport från Danmark i deras BMW 320. NH Motorsport fick en 10-minuters bestraffning men lyckades ändå köra ikapp och ta segern efter en stark upphämtning. Team BC från Nässjö, som vann den senaste tävlingen på Knutstorp, slutade på tredje plats i sin Honda Civic.

I Klass 1 Svenska Skrotbilsklassikern var fighten om segern lika intensiv. Fyra team – Team JPR, JCR Racing, Hulu och RW Motor – låg tätt under större delen av racet. JCR Racing, med sin MG ZR, tog ledningen under andra halvan av tävlingen och trots att Team JPR gjorde allt för att komma ikapp, lyckades de inte komma ikapp. Hulu tog sin första pallplats i Race4Fun med en imponerande tredjeplats.

För andra året i rad säkrade NH Motorsport mästerskapstiteln i Race4Fun 8H Cup, i år med maximala 450 poäng, efter att ha vunnit fyra av säsongens fem deltävlingar. ST-Auto/Veidec Racing tog sig upp till andraplatsen i totalen när TJM Racing drabbades av ett motorhaveri i början av tävlingen och slutade på tredje plats.

Trots fulla startfält och hårda kamper på banan flöt Race4Fun-finalen på utan större incidenter – en stor kontrast mot förra tävlingen som hade nära tre timmar säkerhetsbil.