Racing

Ekström gästförare i Carrera Cup-finalen

Välmeriterade Mattias Ekström kommer till start som gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Under säsongens sista tävlingshelg utmanar racingstjärnan toppskiktet i svenska mästerskapen för GT-bilar.

Mattias Ekström

Mattias Ekström kommer till start som gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia, Skandinaviens ledande racingmästerskap, under finalhelgen på Mantorp Park den 20–21 september. Inhoppet sker nästan på dagen 25 år efter att han säkrade sin första stora mästerskapstitel i STCC 1999 i en Audi A4 på just Mantorp Park. Ekström kör tillsammans med Prins Carl Philip i teamet Porsche Experience Racing och kommer till start i en gästbil från Porsche Sverige med startnummer 992.

Mattias Ekström är en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika tävlingsförare. Känd för sin mångsidighet har han under mer än två decennier samlat på sig mästerskapstitlar från STCC, DTM och Pure ETCR, ett VM-guld i rallycross och inte mindre än fyra segrar i det internationella tvärdisciplinära eventet Race of Champions.

De senaste åren har Ekström även varit framgångsrik inom elektriska motorsportsatsningar som FIA ETCR, Extreme E och Dakarrallyt. Många av framgångarna har skördats tillsammans med Audi, vilket gjort att Ekström är tätt förknippad med den sydtyska biltillverkaren.

– Jag har aldrig tidigare tävlat med Porsche, så det ska bli väldigt kul, men jag ser också fram mot att tävla hemma i Sverige igen, säger Mattias Ekström. Jag har ganska bra koll på serien så jag vet att det kommer bli en utmaning, men jag kanske har lite hjälp av att jag kan Mantorp bra sedan åren med STCC. Jag siktar alltid på att vinna, men även om det inte räcker hela vägen fram hoppas jag att jag kan utmana lite och bjuda på spännande racing!

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Mattias Ekström till Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Anders Boqvist, Märkeschef, Porsche Sverige. Det ska bli spännande att se hur en så erfaren och mångsidig förare som Mattias tar sig an en bil han aldrig kört, i en specialiserad entypsserie som vår. Vi skickar ett stort tack till våra kollegor på Audi som möjliggjort detta!