Racing

Gustavsson tillbaka i STCC efter revbensbrott

Tidigare gokartvärldsmästaren Viktor Gustavsson är tillbaka i STCC på Ring Knutstorp i helgen med Exion Racing efter att ha missat förra tävlingen på grund av en skada.

Viktor Gustavsson fick låta sin Volkswagen ID.3 stå under förra tävlingen i Ljungbyhed då han brutit ett revben under en gokarttävling i Italien.

– Det ska bli sjukt kul att sätta sig bakom ratten på STCC-bilen med Exion Racing igen! Det blir extra spännande att köra på Ring Knutstorp efter premiären på en stadsbana i Göteborg, en helt ny utmaning att anpassa bilen och min körning för en traditionell bana, säger Viktor Gustavsson.

20-åringen, som är den yngsta föraren att ta världsmästartiteln i KZ gokart efter Max Verstappen, säkrade två topp tio-placeringar under STCC-premiären i Göteborg trots kaosartat väder och begränsad racingerfarenhet.

– Vi hade en blandad premiär, men farten fanns ändå där trots vädret och det fanns en hel del positivt att ta med sig, säger Viktor Gustavsson.

– Jag har fortfarande mycket kvar att lära mig då Göteborg i princip var min racingdebut och målsättningen för helgen är att ta mig in i toppen. Jag känner mig oerhört laddad inför helgen och kommer ge allt.