Racing

Dramatik i Nordic Endurance 1

I NE1, riksmästerskapet i långloppsracing, fortsatte spänningen när teamen gjorde upp på Kinnekulle i deltävling tre av fyra.

LM Racing – Vinnare NE1 Klass C och RM-ledare.

LM Racing, som tävlar i Klass C med sin VW Golf TCR, tog sin andra raka seger för säsongen. De höll undan för Curbs, som slutade tvåa, och LM Racing tog därmed över ledningen i mästerskapet.

I Klass B var det en hård kamp mellan BMW-teamen LSL-Racing och NH Motorsport i början av racet, men till slut var det LSL-Racing som drog det längsta strået och tog hem segern.

I Klass A överraskade Ekebygg Racing, som kommer från Race4Fun och tävlade med sin nybyggda BMW. Ekebygg tog sin första seger i serien. Sonstorp Racing, som även dom tog klivet upp från Race4Fun, slutade trea i Klass A.

Inför finalen i NE1 på Mantorp Park den 5 oktober, är spänningen på topp. LM Racing leder RM med 39 poäng, tätt följda av Curbs, som ligger bara en poäng bakom på 38 poäng. I kampen om bronset är det helt jämnt, med NH Motorsport och Fillebaxter båda på 29 poäng. Det är upplagt för en rafflande final där varje poäng kommer bli avgörande.

Helgen bjöd också på en del motgångar. Flying Fellows, som var med och slogs om mästerskapet, drabbades av motorproblem under träningen och kom aldrig till start. Även Team ALT Racing fick se sitt race ta slut redan i kvalet efter att deras VW Golf TCR kraschade hårt på grund av en trasig hjulupphängning. DK Racing, som var snabbast i kvalet, fick en bra start i racet men tvingades bryta när de tappade styrningen på sin Opel Manta på Kinnekulles snabba raksträcka. Som tur var kunde de stanna bilen säkert men tvingades bryta tävlingen ännu en gång.

Foto: Hampus Carlsson/Cars in focus