Racing

Hallman på pallen tre gånger i ny NXT Gen Cup-dramatik

Enzo Hallman fortsätter att jaga sin första seger i NXT Gen Cup efter att återigen ha kommit svindlande nära i fyra högintensiva race i helgen på tyska Sachsenring.

Foto: NXT Gen Cup.

Hallman, som var fyra hundradelar från seger två gånger om senast på Nürburgring, fortsatte att rada upp pallplatser i säsongens näst sista deltävling i det elektriska racingmästerskapet – men fick ännu en gång se sig besegrad in över mållinjen med minimal marginal.

Den 16-årige Jönköpingsföraren utmanade om segern i samtliga helgens fyra heat, som bjöd på makalöst tight racing från start till mål där Hallman effektivt navigerade sig fram till vinnarhålet in mot de avgörande kurvorna.

Dessvärre skulle utgången av det första racet, där Hallman korsade mållinjen som tvåa bara en halv sekund från seger, komma att sätta tonen för en i stora delar frustrerande helg. Förvisso framgångsrik i sig, med ytterligare två pallplatser i Race 3 och Race 4, men där eftersmaken likväl var besk efter att Hallman med en hårsmån missat det översta steget på podiet varje gång.

– Det känns ganska tungt just nu, även om det varit ännu en bra helg resultatmässigt, säger Enzo Hallman. Det är den där segern jag vill ha, och att fortsätta missa den på det här sättet är tufft. Farten är där, 99 % av racen är där, men jag har inte gjort det tillräckligt bra i det där sista avgörande momentet på sista varvet. Framför allt det tredje racet här känner jag verkligen att jag borde ha vunnit.

– Det är bara att lära sig och gå vidare, men som tävlingsmänniska ska jag erkänna att det svider. Jag ställer höga krav på mig själv och kör för att vinna, och innan jag gör det kan jag inte vara nöjd.

Vid sidan av sina tre pallplatser under helgen körde Hallman även i mål som trea i Race 2 – där en kvarts sekund skiljde topptrion över mållinjen i ett tumultartat upplopp. I kampen om positionerna uppstod kontakt, där Hallman slungades in i muren precis efter målgång och senare också tilldelades ett tidstillägg på tio sekunder som innebar att han föll till nionde plats.

Hallman hade tidigare slagit till med loppets snabbaste varv på sin väg upp genom fältet i ett heat med omvänd startordning.

Enzo Hallman är kvar som trea i den sammanlagda NXT Gen Cup-tabellen efter helgens sammandrabbningar.

Hohenstein-Ernstthal (GER), 06-09. September 2024. NXTGen Cup, Sachsenring, Round 3.