Racing

Rosenqvist avancerade i tight mittfält

Felix Rosenqvist tog sig upp fyra placeringar och körde i mål som 14:e man i söndagskvällens Grand Prix of Portland, INDYCAR-säsongens sista race på en så kallad road course (traditionell bantyp).

Med två pallplatser på Portland International Raceway tidigare i karriären gick Rosenqvist in i helgens tävlingar med höga förhoppningar. Meyer Shank Racing-svensken fick dock spela sina kort från ett tuffare utgångsläge än planerat efter att ha slagits ut redan i en mycket jämn första omgång av lördagens kval.

Från 18:e startruta lyckades Rosenqvist sedan sakta men säkert ta sig framåt i fältet, i ett relativt odramatiskt lopp där smålänningen speglade den gängse trestoppsstrategin och alltså till slut tog målflagg på plats 14.

– 14:e plats, och det var ungefär vad jag hade i bilen idag, säger Felix Rosenqvist. Det har inte varit någon vidare helg. Vi har helt enkelt varit ganska medelmåttiga och vårt resultat i racet speglar det. Det är stenhårt i INDYCAR just nu och utan en perfekt bil är det väldigt svårt att ta sig fram. Nu är det bara ovaler kvar på kalendern, och det är en typ av bana vi varit starka på i år, så det är bara att gå vidare.

Foto: Penske Entertainment.