Racing

Nilsson klar för revansch på Barcelona 24h

Den 13–15 september återvänder Alfred Nilsson till Circuit de Barcelona-Catalunya för att köra det prestigefyllda 24-timmarsloppet Barcelona 24H, nu med erfarenheten från 2022 när han gjorde sin debut på 24 timmars scenen.

– Att få ytterligare en möjlighet i ett 24 timmars lopp känns helt fantastiskt. Ett 24 timmars är inte likt något annat, det skiljer sig mycket från den tävlingsform jag är van vid som är mer ”sprint” format. Jag fick verkligen upp ögonen för det i min debut 2022 och sedan dess har målsättningen varit att få fler chanser.

Han tävlar återigen för danska Poulsen Motorsport i en BMW M4 GT3, identisk bil som han också kör i den italienska GT3-serien för BMW Team Italia. Efter sitt första 24-timmarslopp i Barcelona 2022 känner Nilsson sig nu ännu bättre förberedd och mer fokuserad på att leverera ett toppresultat. Erfarenheten från debuten har gett honom och teamet en tydlig bild av vad som krävs för att lyckas i ett av de mest krävande endurance-loppen i världen. Med denna insikt har teamet nu en tydlig målsättning att vinna med förstärkning av Alfred Nilsson och Jens Klingmann.

– Att få förstärkning av Klingmann som en av de absolut mest erfarna fabriksförarna i BMW:s uppställning är en stor fördel. Jens gör sitt 3e 24 timmars race detta år och har tidigare vunnit 24h Dubai samt 2a platser på både Nurburgring och Spa.

Poulsen Motorsport kommer till start i huvudklassen med en av BMW M4 GT3-bilarna, identisk som Alfred kör för BMW Team Italia under 2024. 24H Barcelona ingår i mästerskapet 24H Series, som arrangeras av Creventic. Serien omfattar tävlingar i både Asien och Europa och lockar några av de bästa förarna och teamen från hela världen, vilket gör den till en av de mest prestigefyllda inom endurance-racing.

Tävlingen i Barcelona karaktäriseras av ett varmt klimat med temperaturer som sällan understiger 25 grader. Detta i kombination med nattkörning, är ytterligare en faktor som påverkar förarna och tvingas sätta dom i hårdträning inför en sådan tävling.

– Jag var väldigt bra förberedd senast, men denna gång är det ett par nivåer bättre. Både de fysiska och mentala förberedelserna är bra, samt att vi får bra support med kost och nutrition både innan och under tävlingshelgerna. Det jag önskar förbättra är förmågan till sömn under tävlingen. 2022 klockade jag in på ca 85 minuter totalt under de 24 timmarna. Dock är det normalt under en debut med alla spänningar och nerver därtill. 2022 slutade vi 4a, nu ska vi vinna! Avslutar Nilsson.

Alfred och hans tre förarkollegor, Poulsen, Poulsen och Klingmann har startnummer #14. Totalt kommer över 50 bilar till start. Upplagan av 24H Barcelona inleds redan under onsdagen, med träning fram tills fredagens kval. Därefter startar racet på lördagen klockan 12.00, och målflaggas 24 timmar senare.