Racing

Rosenqvist tillbaka i topp sex

Felix Rosenqvist visade sina intentioner inför den avslutande delen av årets INDYCAR-säsong när han, trots en motorbestraffning, körde i mål som sexa i Bommarito Automotive Group 500 i återstarten av det amerikanska racingmästerskapet efter sommaruppehållet.

Rosenqvist var i fin form under hela helgen på den två kilometer långa World Wide Technology Raceway-ovalen i Madison, Illinois, där han bland annat körde in som tvåa i ännu ett eftertryckligt kval.

Meyer Shank Racing tvingades dock byta motor på Rosenqvists bil inför helgen, vilket bestraffades med nio platsers nedflyttning på gridden och renderade en slutlig 11:e startposition till racet – som kördes under natten mot söndagen svensk tid.

Väl där jobbade sig Rosenqvist successivt tillbaka in i matchen, hela vägen fram till ett läge där han slogs om pallen in mot avslutningen av det 260 varv långa loppet. Dessvärre innebar ett problem med tankningen att Rosenqvist tvingades till ett extra depåstopp på slutet, tappade ett varv, och föll bort ur tätstriden inför de avgörande varven.

Trots problemen kunde smålänningen ändå ta målflagg som sexa; hans bästa resultat på tio race.

– Det var ett händelserikt race idag, säger Felix Rosenqvist. Med tanke på motorbestraffningen måste vi ändå vara nöjda med en sjätteplats här. Vi avancerade fem placeringar i racet och fick med oss bra med poäng. Vi har varit starka hela helgen – tvåa i kvalet – och det är en skön boost inför den avslutande delen av säsongen.

– Vi måste kolla upp vad som hände i det sista (planerade) depåstoppet, men utan det är jag övertygad om att vi hade kunnat slåss om pallen. På det stora hela är jag ändå glad att få med mig en så här pass bra hög med poäng igen efter en tuff sommar. Förhoppningsvis kan vi fortsätta så här under resten av säsongen.

Foto: Travis Hinkle, IMS Photo