Racing

Knutsson och Sundahl i delad Carrera Cup-ledning efter Kanonloppet

Robin Knutsson och Lukas Sundahl tog var sin seger i årets fjärde deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Knutsson triumferade i det första heatet på Gelleråsen Arena, Sundahl i det andra.

Efter tävlingen i Karlskoga delar duon ledningen i mästerskapstabellen. Till nästa deltävling, som avgörs på Rudskogen Motorsenter i Norge 7-8 september, åker nämligen båda med 160 poäng i bagaget och med jagande konkurrenter på betryggande avstånd.

Foto: Armin Hadzic

– Det är flera race kvar och mycket kan hända, men visst känns det som om titelkampen kommer att handla om oss två, säger Robin Knutsson.

Klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena lockade storpublik och bjöd på god underhållning. Inte minst Porsche Carrera Cup Scandinavia bidrog genom händelserik racing där en kvartett förare hamnade lite extra i fokus.

Ser fram mot fighten

Robin Knutsson, WestCoast Racing: Tog målflagg som tvåa bakom Daniel Roos i det första heatet, men efter att tävlingsledning och domare sagt sitt utropades han till segrare långt efter målgång.

I det andra heatet var Knutsson nära en ny pallplats, men fick nöja sig med att bli fyra.

– Jag är nöjd med det första heatet, men hade hoppats på lite mer i det andra, sa Knutsson, som kom till Karlskoga i ensam mästerskapsledning, men nu delar den med Sundahl.

– Min första mästerskapsfight och jag ser fram emot den, försäkrar han.

Snabb revansch

Lukas Sundahl, Micke Kågered Racing: Såg lite blek ut i det inledande heatet, men tog revansch från pole position i det andra. Ledning från start till mål och 27 poäng in på kontot.

– I det första racet var det något fel på däcken och jag hade bara tur som lyckades få med mig en pallplats. På de här däcken fungerade det betydligt bättre, sa en mycket nöjd Sundahl efter dagens andra framträdande på banan.

Hans snabbaste varvtid, 1.03,470, var banrekord för Porsche Carrera Cup Scandinavia på Gelleråsen Arena.

Blev av med segern

Daniel Roos, Fragus Motorsport: Efter fredagens superkval såg han ut som en vinnare och från pole position tog han mycket riktigt också målflagg som etta i dagens första race. Men norrlänningen fick inte behålla sin första seger i mästerskapet. Den lilla knuff han delade ut när han tog sig förbi Marcus Annervi och övertog ledningen gillade inte tävlingsledningen. Roos fick fem sekunders tidstillägg och det hjälpte inte att hans team, Fragus Motorsport, protesterade.

Av seger blev det ”bara” en tredjeplats och inte gick det bättre i race två, trots att Roos startade det från ruta två och såg ut att kunna utmana Lukas Sundahl om tätpositionen in i första kurvan. Men Roos svängde inte, försvann rakt fram i stället med upplåsta bromsar.

– Jag tror att jag bromsade på den vita linjen på vänster sida. En miss av mig, säger han efter att han flaggats i mål som sjua.