Racing

Olson tog trippelseger i Aquila Formula 1000

I helgen kördes den sjätte deltävlingen för säsongen i Aquila Formula 1000, Nordens främsta instegsserie i formelbilsracing, tillsammans med SSK-serien på Gelleråsen i Karlskoga.

Foto: Magnus Jakobsson, Racefoto.se

I Juniormästerskapet hade Richard Olson en fantastisk helg på Gelleråsen. JRM-ledaren började helgen med att kvala in som tvåa, men i race ett kunde Olson avancera och ta första segern efter sommaruppehållet.

Uddevalla-föraren bjöds på hårt motstånd hela helgen av mästerskapstvåan Alex Gustafsson, som under lördagen tog karriärens första pole position, med helgens enda varvtid under 1 minut och 16 sekunder. I det andra racet hade dom båda en hård kamp hela vägen in på mållinjen, där Olson kunde vinna med endast 8 hundradelar. Alex tog starten i det tredje och sista racet, men även där kunde Richard köra hem segern.

Med tre segrar av tre möjliga på Gelleråsen, alla med mindre än en sekunds marginal, utökade Richard Olson ledningen i mästerskapet till Alex Gustafsson till 84 poäng.

– Fantastiskt att vara tillbaka på Gelleråsen. Det brukar alltid gå bra där, och denna gången var inget undantag. Hade inte riktigt farten för att rycka ifrån och bygga en lucka i något av racen, så därför fick vi fightas om förstaplatsen i alla race. Riktigt kul att utöka ledningen i mästerskapet nu när säsongen börjar närma sig sitt slut, säger Richard Olson.

Alexia Danielsson. Foto: Magnus Jakobsson, Racefoto.se

Alexia Danielsson hade en riktigt stark helg i Juniormästerskapet och avancerade till en femteplats i mästerskapstabellen. “Lexi” tog två pallplatser i klassen under helgen och blev tredje bästa poängplockare bakom Richard Olson och Alex Gustafsson.

Viktor Karlsson ligger stabilt på tredjeplatsen i mästerskapet, och började helgen med en pallplats i juniorklarssen. Viktor fick bryta det andra racet, vilket gjorde att Oscar Mellstig kunde knappa in några poäng i tabellen med en tredjeplats i race två.

Leonél Skaar, som gör sin första säsong i Aquila Formula 1000, hade en av sina bästa helger för året med två topp tio placeringar totalt i racen. I race två var Skaar femte bästa junior, men fick tyvärr bryta i det avslutande racet.

I Rookiemästerskapet har Louise Larsson och William Isaksson en spännande fight om tredjeplatsen. Louise är trea, men bara fem poäng före William som lyckades ta in tre poäng i Karlskoga.

I Seniormästerskapet studsade Andreas Skatteboe tillbaka efter en tyngre helg i Falkenberg och blev bästa poängplockare i klassen för andra gången denna säsongen. Skatteboe tog tre totala pallplatser i Gelleråsen, medan mästerskapsledaren Kevin Suenson för ovanlighetens skull bröt ett race under helgen.

– Jag är riktigt nöjd med helgen. Jag hade farten att slåss om segern i alla tre race, även fast det inte räckte hela vägen denna gång. Nu laddar vi inför Kinnekulle, en av de roligaste banorna att köra Aquilan på. Så får se om min erfarenhet på banan ger mig ett litet övertag, säger Andreas Skatteboe.

I den totala ställningen leder Richard Olson med 33 poäng över Kevin Suenson.