Racing

Kristianssons superhelg i Norge

Pole position och dubbla segrar. Större utdelning kunde ingen få under helgens tävlingar på Rudskogen Motorsenter. Men det var precis det Alexzander Kristiansson lyckades uppnå när Gebhardt Ginetta GT5 Challenge gästade den norska arenan.

Insatser som ytterligare förstärkte hans ledning i mästerskapet inför finalerna på Jyllandsringen.

I lördagens race tog Hampus Rydman ledningen men redan efter ett halvt varv var Alexzander förbi och körde i mål knappa två sekunder före Mikkel Njor som höll undan för femfaldige mästaren Hampus Rydman med två tiondelars marginal. Andreas Lundin och Kevin Blomberg följde därefter som fyra och femma. Trion Månz Thalin, Johan Auer och Hugo Nicklasson Rosberg gjorde upp om sjätteplatsen och körde i mål i den ordningen.

Johan Thunholm var bäste Senior på tolfte plats tätt följd av Thomas Henriksson och Riccard Hulting.

I söndagens tävling startade Hampus Rydman från pole men det blev en kortvarig upplevelse för honom. Ett elfel gjorde att han inte kom från startplattan och istället tvingades se racet från depån. Bakom dominanten Alexzander Kristiansson kämpade Kevin Blomberg och Andreas Lundin om andraplatsen – en kamp som var helt juste men tyvärr för de båda delvis ägde rum utanför banmarkeringarna. Tävlingsledningen utdelade tidstillägg vilket fick till följd att Alexzanders teamkompis i KRT-teamet – Månz Tahin – klassificerades som tvåa.

Mikkel Njor snurrade tidigt i loppet och fick därför nöja sig med en 10:e plats. På vägen upp genom fältet satte den unge dansken dock tävlingens snabbaste varv.

Johan Auer svarade åter för en stabil insats och körde in som femma före Christopher Winroth, Phillip Miller, Adrian Sidenvall och Hugo Nicklasson Rosberg.

Bland seniorerna var Peter Oord vassast med Thunholm och Henriksson närmast.

Text och foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se

Alexzander Kristiansson tog målflaggan som ohotad segrare.