Rallycross

Hedström värst i RallyX-finalen

Peter Hedström dök upp som gubben i lådan igen, kastade in en sen anmälan till rallyX-finalen och sopar där mattan med konkurrenterna. Nu har han fått nytt namn av Live-kommentatorerna på RallyX. The Swedish Nitroman myntades under helgen som namnet på Hedström av herrar av Ridge och Coley på RallyX Live-TV, efter att han dyker upp som gubben i lådan igen och fullkomligt exploderar av fart efter kortare och ibland lite länge uppehåll från Supercar-ratten.

Lördagens deltävling var duell in på mållinjen mellan Hedström och inhoppande Robin Larsson, där det blev ”målfoto” och 8 tusendelar skiljde dem åt till Larssons fördel. Söndagens final skull visa sig bli en upprepning, men med den stora skillnaden att Hedström nästan lurade Larsson upp på läktaren. Larsson försökte sig på en kopia på Erikssons ytterrökare på Esterring som även många andra försökt sig på. Men Peter var med på noterna.

– Jag såg honom i sidorutan att han provade, men jag tänkte att det här får han inte lyckas med å lade ut mig lite extra i svängen, berättar Hedström.

Robin klappade Audin i räcket och sen kunde Hedström börja attackera mot segern, som han tog före Linneman och Martinsson.

– Härligt att kunna visa att speeden finns där, trots att jag inte kör så ofta nu mer, säger Peter Hedström.

Foto: Jacub Nitka

Filip Thorén i teamets VW Polo Supercar går från klarhet till klarhet och Peter är imponerad av hans utveckling under säsongen. I tredje kvalet var han kvalfemma och visade att farten finns där när allt stämmer.

– Jag är riktigt stolt över honom, han gör det riktigt bra och presterar bra med tanke på de förare som hoppade in i finalen, nu ska vi tillsammans få till helheten och jobba med detaljerna, berättar Hedström.

Crosscar-junioren Hampus Hagström körde in på första plats i finalen och säkrade mästerskapstiteln i RallyX för juniorer.

– Ett stort grattis till Hampus, men även en eloge till våra andra unga förare i teamet som kör under året.

Det har även varit Crosskart-SM på hemmaplan och teamets SM-förare i Crosskart Extrem Elias Nilsson visade framfötterna igen genom andraplats och toppar fortfarande SM-tabellen inför finalen på Högstabanan i September.