Racing

Hallman dubblerar på pallen i Norge

Enzo Hallman fick med sig två andraplatser när säsongens näst sista Formula Nordic-deltävling avgjordes på norska Rudskogen.

16-årige Hallman fortsatte att hålla sig långt framme när racingsäsongen åter vaknade till liv efter ett månadslångt sommaruppehåll, denna gång på en bana där Jönköpingsföraren aldrig tidigare satt sin fot.

Hallman blev tvåa i båda helgens race, bakom andraårsföraren och mästerskapsledande Daniel Varverud, och cementerar därmed sin andraplats i Formula Nordic-tabellen trots att han stod över premiären i Anderstorp i våras.

– Jag tycker att det har varit en OK helg, summerar Enzo Hallman. Jag har aldrig varit på Rudskogen tidigare och det är en ganska klurig bana. Dessutom regnade det hårt på alla träningar och jag gick in i kval och race utan ett enda varv i torrt, så det var väldigt mycket att lära på kort tid. Under de omständigheterna är jag nöjd med min insats och dubbla andraplatser här.

Hallman låg inledningsvis trea i det första av helgens två race, men kunde ta sig upp på andraplatsen efter några varv och jagade sedan ikapp ledande Varverud – som han dock aldrig riktigt lyckades komma förbi.

I det avslutande andra heatet tog Hallman temporärt ledningen efter en bra start, men passerades av Varverud efter en något sämre utgång ut ur Kurva 1.

– Vi var väldigt jämna i båda loppen, avslutar Enzo Hallman. Vi kom ikapp några långsammare bilar för varvning och tyvärr tappade jag ryggen på Daniel där. Jag kom inte förbi dem riktigt lika smidigt. Rudskogen har verkligen varit en rolig bana att köra, väldigt olik de svenska banorna vi kört på hittills, och jag har lärt mig mycket den här helgen.

Säsongsfinalen för Formula Nordic – Skandinaviens ledande formelbilsmästerskap – körs på Jyllandsringen i Danmark den 28-29 september. Då ska också medaljerna för Junior-SM fördelas; Formula Nordic har officiell JSM-status i racing.

Foto: Racefoto.se