Racing

Full pott för Varverud på Rudskogen

Det var ett mäktigt startfält med 26 bilar på griden när Formula Nordic körde tillsammans med norska Formula Basic på Rudskogen. Det var många år sedan publiken hade fått se så många formelbilar på en gång på en norsk bana!

Daniel Varverud tog kommandot direkt i första racet.

Daniel Varverud var ostoppbar. Han tog starten från pole och ledde hela vägen till målet, men det blev lite spännande då han tvingades varva ett antal bilar. – De använde tyvärr ingen blåflagg så de varvade förarna blev ibland tagna lite på sängen när jag körde upp genom fältet. Det gjorde att Enzo Hallman fick en lite enklare resa till andraplatsen, sa Varverud.

Inledningsvis var det Robin Hafström som höll andraplatsen, men Hallman tog sig om efter några varv. Trots att han fick en ganska enkel resa bakom Varverud fick han aldrig riktigt slagläge för att köra om. Hafström tog tredjeplatsen bakom Varverud och Hallman.

Det blev tight in i första kurvan i starten av det andra racet. Enzo Hallman tog ledningen, tätt följd av Daniel Varverud. Varverud fick en bra utgång ur den första långa svängen och han körde om Hallman på yttern genom Angsten och sedan kunde han ohotat köra mot målet som segrare. Även idag var det en utmaning att slussa sig fram genom startfältet mellan alla Formula Basicbilar, men det gick bra. Hallman tog andraplatsen och stärker därmed sin andraplats i JSM bakom Varverud. Peder Saltvedt tog tredjeplatsen men i tabellen ligger Robin Hafström trea, endast två poäng före Saltvedt. Nu återstår endast finalen på Jyllandsringen sista helgen i september.

Text och foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se