Rally

Adolfsson/Dahlberg totalsnabbast i Semesterturen

– En jätteskön seger, kommenterade Robin Adolfsson efter totalsegern i Södra Sunnerbo:s deltävling ”Semesterturen” under lördagen.

På första sträckan tog Joakim och Roger Rydholm taktpinnen och var snabbast. Rydholmarna har inte tävlat på ett år men nu var det dags att testa bil och besättning. De såg sig dock besegrade när Robin och hans codriver Roger fick upp tempot på de två sista sträckorna.

Topp tre 4WD:
Robin Adolfsson/Roger Dahlberg
Joakim Rydholm/Roger Rydholm, +5,6
Tobias Pettersson/Åke Kjellgren, +28,6

Robin Adolfsson/Roger Dahlberg

Liljegren firade och vann standard

I tävlingens största klass, standardklassen, var det tätt och tajt i toppen bland två gånger Robin. Thörnberg inledde skarpast och hade 0,9 sekunder till sin fördel till Liljegren.

– Vi gjorde ett ryck och kom om Thörnberg. Det blev en bra 30-årspresent till mig i dag. Vägen var fantastisk och av finlandskaraktär, kommenterar Robin Liljegren som tillsammans med Nathalie Nilsson vann standardklassen i fjärde SSRC-deltävlingen.

I Semesterturen deltog 16 C-förare i standardklassen och fem av dessa ”nybörjare” placerade sig topp tio.

Topp tre standard:
Robin Liljegren/Nathalie Nilsson
Robin Thörnberg/Isa Kolmbäck, +1,8
Mattias Bengtsson/David Pettersson, +22,8

Robin Liljegren/Nathalie Nilsson

Kristian 2WD-snabbast i ny bil

Ett bilbyte gjordes häromdagen och Kristian Johansson och Fredrik Livh blev totaltrea och segrare i stora 2WD-klassen med 1,4 sekunder med nyförvärvet. Rickie Borgström med Ola Sandberg var snabbast till en början och inför sista var ledningen ynka 1 sekund. Kristian tog i och segern blev hans med 1,4 sekunder tillgodo samt en tredjeplats totalt i tävlingen.

– Det avgjordes på sista. Det går att förbättra linjer och där man körde sämre får man hålla i. Ny bil för mig men det här är min fjärde blåa golf, tror att jag ska hålla mig till både färgen och märket framöver, säger Kristian efter målgång.

2WD topp tre:
Kristian Johansson/Fredrik Livh
Rickie Borgström/Ola Sandberg, +1,4
Johannes Haraldsson/Magnus Lörd, +18

Kristian Johansson/Fredrik Livh

Kristiansson och 242:an toppade App K

Grimslövs Thomas Kristiansson och Per-Anders Eklund har startat i samtliga deltävlingar under året och under Semesterturen följdes det upp med ytterligare en vinst i Volvo 242:an. Med 5,7 sekunders marginal vann Kristiansson/Eklund före Dan Skärin/Inge Petersson. På tredjeplats i klassen körde Lars Nilsson/Per Rosendahl in, 39,1 sekunder efter klassvinnaren.

App K topp tre
Thomas Kristiansson/Per-Anders Eklund
Dan Skärin/Inge Petersson, +5,7
Lars Nilsson/Per Rosendahl, +39,1

Thomas Kristiansson/Per-Anders Eklund