Racing

Jämna kamper i Aquila Formula 1000

Det var juniorerna som visade framfötterna i Aquila Formula 1000 andra besök på Falkenbergs Motorbana för säsongen. I kvalet klev medaljutmanaren i Junior-RM, Viktor Karlsson, fram och säkrade pole position.

I det första av helgens race var det dock åter Richard Olson som skulle vara starkast, mästerskapsledaren vann racet före just Viktor Karlsson. Med ytterligare en seger och en tredjeplats blir Richard bästa junior i Falkenberg och utökar ledningen i mästerskapet.

– Det var en riktigt bra helg i Falkenberg. Kul att lämna banan med två vinster nu när sommaruppehållet börjar. Det finns några misstag under helgen som jag måste gå igenom, för att vara så förberedd som möjligt inför Gelleråsen om en månad, säger Richard Olson.

Alex Gustafsson hade sin hittills bästa helg i karriären på en racingbana. Crosskartföraren som förra året sadlade om till banracing tog tre pallplatser i Falkenberg, varav sin första racingseger någonsin i det andra racet. Gustafsson är tvåa i mästerskapet, tre poäng före en jagande Viktor Karlsson.

Alexia Danielsson, som missade senaste tävlingen på Ljungbyhed, hade en riktigt stark helg i Falkenberg. Hon kvalade som fyra på fredagen, och följde upp det med en femte- och en sjätteplats på lördagen. I söndagens race utmanade Danielsson om pallen, innan hon tvingades bryta.

Oscar Mellstig och Fredrik Lindholm fortsätter jaga strax utanför topp tre i tabellen, med flera solida race i Västkustloppet. Louise Larsson och Embla Larsson, båda rookies i Aquila Formula 1000, avslutade helgen starkt med att gå i mål topp tio i det sista racet.

Bland seniorerna var det som många gånger förr den regerande mästaren Kevin Suenson som blev bästa poängplockare. Men denna gången mötte dansken hårt motstånd av juniorerna, och Kevin blev utan seger i Falkenberg. I Seniormästerskapet ökade Suenson marginalen ner till Andreas Skatteboe och Johan Varland.

– Det gick inte 100% som vi ville i helgen. Men vi fick ändå med oss poäng i alla race, och det var det vi siktade på, säger Kevin Suenson.

Västkustloppet