Racing

Topp fem-kval går obelönat förbi för Felix Rosenqvist i Iowa

Felix Rosenqvist lämnar helgens INDYCAR-dubbel på Iowa Speedway med en 13:e plats som bästa resultat från det första av de två race som kördes. Meyer Shank Racing-svensken tvingades sedan att bryta med tekniska problem i Race 2 på den intensiva ovalbanan.

Foto: Chris Jones, IMS Photo, Penske Entertainment.

Rosenqvist fick en lovande start på helgens tävlingar när han kvalade in som 11:a respektive femma till de två racen, varav det första kördes under natten till söndagen svensk tid och det andra på söndag kväll.

I ett tämligen händelsefattigt Race 1 blev Rosenqvist 13:e man, efter att ha tappat mark i samband med ett par omstarter när loppet ändå vaknade till liv mot slutet.

– Inget kanonrace från min sida, säger Felix Rosenqvist. Vi hade en bra bil, men förlorade för många platser i omstarterna. Jag ville inte riskera något i det hala ytterspåret, men det verkade fungera ganska bra för några av de andra som chansade lite där. Farten var egentligen mycket bättre än resultatet, men det var väldigt svårt att ta sig upp genom fältet.

I det avslutande Race 2 tvingades Rosenqvist sedan att bryta. Från sin femteplats på gridden låg smålänningen med i tätklungan under den första delen av loppet, men föll sedan tillbaka till utkanten av topp tio i samband med det första depåstoppet. Dagen tog slut på det 185:e av totalt 250 varv när Rosenqvist tvingades parkera i depån med ett mekaniskt haveri.

– Det började bra idag och jag låg femma under den första stinten, säger Felix Rosenqvist. Sedan tappade vi mycket i det första stoppet – vi måste undersöka vad som hände där. Vi var lite långsamma i depån och sedan hade vi svårt att få upp farten i omstarten igen. Tyvärr drabbades vi av ett tekniskt problem och tvingades parkera. Inte optimalt, men det finns ljuspunkter med stundtals riktigt bra fart, även om vi så klart hade hoppats på mer.