Racing

Succédebut för Engström i STCC

Jonathan Engström gjorde succé i sin STCC-debut och säkrade en pallplats för Exion Racing på Ljungbyheds Motorbana trots minimala förberedelser.

– Jag är väldigt glad och tacksam för möjligheten att köra STCC och stolt över att kunna prestera redan från start. Nu siktar vi stenhårt framåt, säger Jonathan Engström.

Foto: Anders Helgesson/STCC

19-åringen, som är son till STCC-veteranen Tomas Engström, fick ett sent samtal inför årets andra tävling på Ljungbyheds Motorbana och tog över Exion Racings BMW i4 som Lukas Sundahl körde i Göteborgspremiären.

Trots endast ett kort testpass inför sin debut körde junioren två stabila kval, lyckades ta sig igenom startkaoset i andra tävlingen och förvaltade sedan tredjeplatsen hela vägen i mål med betydligt mer erfarna konkurrenter bakom sig.

– Tyvärr hade vi lite tekniska problem i kvalet som hindrade mig att visa hur snabb jag var, men Exion Racing var oerhört professionella hela helgen och arbetade stenhårt för att ge mig bästa möjliga förutsättningar till tävlingarna, säger Jonathan Engström.

– Jag har ju kollat på många STCC-tävlingar sedan tidigare när farsan tävlade, jag vet att det händer saker i starten. Jag låg lite lågt i starten, kunde sedan förvalta min tredjeplats och det blev riktigt bra.

Just nu för Jonathan Engström diskussioner med team om en potentiell fortsättning i STCC.

– Självklart är jag sugen på att fortsätta tävla i STCC, men just nu kan jag inte avslöja mer, säger Jonathan Engström med ett leende.